Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lassabban baby!
Kicsit lassabban csináld, kérlek. Most jó.

Még Weörest is félreértik!

Még Weörest is félreértik!

Kevin sztorizgat...

2017. 07. 29. Olvasó írta

 

 

A nők félreértik a férfiakat, a férfiak félreértik a nőket. Ez ugye, alap. A választók félreértik a politikusokat,  a boltban az eladó a vevőt, az író az olvasót, vagy inkább az olvasó az írót? Az irodalomtörténészek meg félremagyarázzák a költőket. Pedig csak figyelni kellene egymásra. Hogy ez mennyire igaz, erről szól az írásom.

Szeretem Weöres Sándort. Sok bennünk a hasonlóság. Mindketten írtunk verseket és mindketten grófnőt vettünk feleségül. Ő híres költő lett, én nem. Ő kitartó volt, én elváltam. 

Az irodalomban a verselemzést soha nem kedveltem. Honnan a fenéből tudják azt, hogy mit gondolt a költő, amikor megírt egy verset. Szerintem csak belemagyarázzák a dolgokat. Nem hiszel nekem?

 Elmesélek Weöresről egy történetet. Tudomásom szerint ezt még soha senki nem publikálta.

Csönge egy 350 lelkes falu Celldömölk mellett. Itt nőtt fel Weöres. Itt volt a család birtoka, ahol Weörest csak Sándor úrfinak hívták a béresek. Az irodalmi élet központja Budapest. Hősünk tudta, ha érvényesülni akar, akkor a fővárosba kell költözni. 1947-től a Törökvészi út 3/c szám alatti lakásban lakott, de sátoros ünnepekkor mindig hazatért Csöngére.

Történt egyszer, hogy falusi bálon Sándor úrfi a legényekkel úgy berúgott, hogy menni nem tudott a lábán. Ivócimborái összeszedték és hazavitték. Féltek a huszártiszt atya hirtelen haragjától, ezért az istállóban vitték és a szalmával bélelt jászolba fektették Weörest.

Reggel, ébredéskor Sándor úrfi azt sem tudta hol van. Ahogy feltekintett a jászolból két tehén fejét látta maga felett. Az állatok szeme csillagként ragyogott az istálló félhomályában. Weöres másnapos volt. Hasogatott a feje. Ennek ellenére bement a szobába, ivott egy feketét és megírta a Csiribiri – csiribiri kezdetű versét.

Döntsd el magad, hogy olvasva verset mi lehetett a költő valós élménye!

Csiribiri csiribiri
Zabszalma -
Négy csillag közt
Alszom ma.
Csiribiri csiribiri
Bojtorján -
Lélek lép a
Lajtorján.
Csiribiri csiribiri
Szellő-lány -
Szikrát lobbant,
Lángot hány.
Csiribiri csiribiri
Fült katlan -
Szárnyatlan szállj,
Sült kappan!
Csiribiri csiribiri
Lágy paplan -
Ágyad forró,
Lázad van.

Csiribiri csiribiri
Zabszalma -
Engem hívj ma
Álmodba.

A bejegyzés trackback címe:

https://lassabbanbaby.blog.hu/api/trackback/id/tr4612695995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása