Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lassabban baby!
Kicsit lassabban csináld, kérlek. Most jó.

Alakvált

Alakvált

2017. 08. 10. Átlag Edit

londoni_rancok_2.jpg

 Amikor ötkor cseng a telefon, az első mozdulata, hogy gyorsan benyomja rajta a szundit. Ez még kilenc perc alvás. Aztán még egyszer kilenc perc, és kelni kell. Jobban szereti a késő őszi és téli reggeleket, mert ilyenkor még sötét van. Kitámolyog a wc-be, ráül. A szeme nyitva, de gyakorlatilag ez még csökkentett üzemmód. Telefon a kezében, átpörgeti mik a reggeli hírek. Semmi extra, mert éjfél körül, amikor még utoljára, elalvás előtt átfutja a híreket, ugyanezek, és reggelre nem változnak. Fogja a telefont és hüvelykujjával keresi az újdonságokat, közben arra gondol, ha az ausztrál híroldalakat nézné, akkor lenne reggelente valami újdonság. De ilyenkor még nehezen megy a figyelés, hát még idegen nyelven.

A vécé annyira kicsi, hogy ha előredől, akkor a homlokát pont meg tudja támasztani a kis kézmosó peremén. Az ajtót sosem csukja be, csak behajtja. Túl kicsi a tér. Egész életében arról álmodozott, hogy nagy fürdőszobája lesz, benne vécével és bidével, káddal és zuhanyzóval, plusz két mosdó. Hogy akkora legyen, mint egy szoba. Mert elege volt a kis házgyári lyukaktól, ahol, ha fel is akarta húzni a farmerén a sliccet, nem fért el kényelmesen benne. Tudta, hogy ha egyszer házat épít, akkor abban lesz tér. És a fürdőszobán akkora ablak, mint egy szobán, az ablakon függönnyel. Aztán amikor ez is összejött, kiélvezte, de egy idő után meg már nem volt fontos.

Amikor az új lakásba költöztek mindenből kicsit akart, mert a nagyot is meg lehet unni.  Már fél hat, kicsit gyorsulni kellene. Átmegy a fürdőbe, nem kapcsol teljes fényt, jobb még a félhomály. Megtámaszkodik a mosdókagylón, belenéz a tükörbe. Húúú, de reggel van még. Gyors szemle, az arca gyűrött, a haja szar. Ugorjunk! Arc és fogmosás. Legalább három perc. Nagyon hosszú és unalmas három perc, amikor csak fogat kell mosni. Hogy jól teljen bepakol a mosógépbe, hogy mielőtt elindul majd dolgozni, kiteregethessen. Ez is gáz. Mármint a ruhaszárítás egy kis lakásban. Teraszon szárítani, nagyon szocreál, a szobákban akadály, így maradt a fregoli. Pont a tetőablak alá van rögzítve, kis ablaknyitással olyan mintha levegőn lenne a ruha. Télen a radiátor, nyáron a nyitott ablak, de átmeneti időben csak lógnak és nagyon lassan száradnak. Elveszítik az öblítő friss illatát. Venni kellene egy szárítógépet, ezt majdnem minden reggel elhatározza. Aztán már eltelt a kötelező fogmosóidő, elég a félhomályból, hagy világítson az a tükör feletti izzó!

A napfény jobban áll neki, de ez van. Mert rosszul hordja a haját. Bizonyos életkor felett, már kell/ene/ frufru, meg egy kicsit arcba lógó haj. Hát, sosem bírta. Így aztán minden ránca látszik. Kurvára. Persze-persze, tudja a leckét, ez mind az övé, megdolgozott értük, meg, ha rámosolyog akkor azok is visszamosolyognak. De ki a fene mosolyog a ráncaira?! Három fiútestvére van, semmi hasonlóság nincs közöttük, csak a homlokráncok. Mind a négy testvér homloka ugyanott és ugyanúgy ráncos, és szívás, hogy pont ő legidősebb, az övé a legmélyebb barázda is. Ami a férfiaknál szexi, bizalomgerjesztő, tapasztalatot sugárzó, az nála ráncos vén satrafa, aki mit magyarázott annyit homlokráncolva, hát úgy is maradt!  Ráadás, hogy a fiúk haja göndör és hullámos, dús, ahogyan a szempillájuk is. Neki ezek sem jöttek össze. Hát, van min javítani reggelente. Sérót rendezi, kitalálni az aznapi ruhát az irodába, és sminkelni.

Már majdnem kész, amikor keresi még a cipőt, és hogy egészben is megnézze a nagy előszobai tükörben, tetszik-e magának. Ha becsukja a mögötte lévő fürdőszobaajtót, meg az oldalsókat is, akkor egész jó. Ahogyan nyílnak az ajtók, egyre több a rokon. Először csak az anyja, majd a harmadik ajtónál a fény meghozza a nagyanyját is. Nagyon durva fényre öregedni, ráadásul minden reggel. Jaja, fogadd el magad és szeresd is, mantrázza, Kevesebb fény, kevesebb tükör, meg vannak ennél fontosabb dolgok is az életben!  A globális felmelegedés, a gyermekszegénység sokkal fontosabb, tessék már felülemelkedni!

Ez, reggel fél hétkor totálisan érdektelen. Neki. Csak ő és a ráncok vannak a pillanatban. Basszus úgy kellett volna elválni, hogy ezeket hozzá kellett volna csapni ahhoz a húsz évhez és kifizettetni!  Szart se ér a sok kence, csak a botox és a hyaluron. De ezt persze senki nem mondja. Ha fiatalon, húsz alatt, elkezded a megfelelő krémekkel a bőrápolást, akkor …..

A genetika, és az élet majdnem minden pillanata ott van az arcán. Nem véletlenül tanult meg sminkelni. Tudott álcázni, takarni, fedni, kiemelni. Nem akart az öcséire hasonlítani. Háromnegyed hét, indulni kell. A legjobb tükör a kocsi visszapillantója, mert ott csak darabokban látja magát. Egy – egy pillantásban, egy-egy részletben. Nem is olyan rossz. Mi kell még? Óriási napszemüveg, meg szél, ami össze-vissza fújja a haját. Így már jobb!

Beleröhög a ráncaiba. 

oriasi_szemuvegben_szelben_kocsiban.jpg

 Ez az írás először a www.she.hu oldalon jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://lassabbanbaby.blog.hu/api/trackback/id/tr2912727752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása