Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lassabban baby!
Kicsit lassabban csináld, kérlek. Most jó.

Nem nehéz

Nem nehéz

Gyakorolj velünk!

2017. 10. 24. Átlag Edit

nem-nem-nem-nem-nem-nem-igen.jpg

 A mostani #metoo kampánnyal az is előkerült, hogy a nem, az nem –e? Ezt úgy értem, hogy sokakban felmerül az, hogy ha egy nő nemet mond, az nem feltétlenül az. Hanem, csak kéreti magát és úgyis igen, vagy talán, ami meg szintén igen. 

Egy jól működő világban ez a kérdés fel sem merül, sőt azt is tudni lehet, hogy a talán, az az udvarias nem. De nem ilyen világban élünk. A sok hülye belénk rögzült szokást el kellene hagynunk !

Rájöttem, annak az oka, hogy ezt gondolják rólunk, az azért van, mert bennünket, nőket főszabály szerint így nevelnek. Hogy legyek kedves, az elvárásoknak megfelelő, mosolygós, semmiképpen se  határozott, kicsit habozó, annál inkább, és kéressem magam, nehogy könnyű prédának tűnjek. De aztán persze hagyjam abba és az elvárásoknak megfelelően tegyem azt, amit az adott helyzetben tennem kell. Tanuljam meg, hol a határ, semmiképpen ne húzzam túl. És már benne is vagyunk egy óriási játszmázásban.  

Mert ugye, illik megtenni. Ez a kulcsszó: illik! Értsd: mit szólnának mások, ha nem így tennél?! Tehát akkor is így kell tenned, ha közben egyáltalán nem akarod.  Mert az, hogy  nem akarod, az  csak játszmázás, nem őszinte.

Milyen ördögi kör ez!

Tök mindegy mit akarsz. És még ez is! Nem bírom, amikor azt tanítják, hogy nem akarsz, hanem szeretnél. Mert így kell! Szerintem meg már a két szó jelentése között is óriási a különbség, függetlenül attól, hogy ez most a környezetnek elfogadható vagy sem. Mert a „szeretném” feltételes, olyan nem is akarom igazán, csak úgy udvariasan, ha másokat nem zavar és nekik is jó.  Az „akarom” egyenes vonalú egyenletes haladás a cselekvés felé.

És akkor mit is tanulunk meg? Hát, azt, hogy szeretném! Mert egy nő így fejezi ki magát. Finoman. Mást meg nem bántva. Magát nem előtérbe tolva.

Ez már kisgyermekkorban elkezdődik, azzal, hogy adjak puszit a távoli, számomra ismeretlen rokonnak, mert így illik. Akkor is, ha előtte kézzel-lábbal tiltakoztam ellene, az csak hiszti! És tessék, már itt is van. Már meg is törtek. Tehát a nem, amit eléggé határozottan kimutattam, igenné változott. Bennem nem, de kívülről nézve, igen.

Ha egy kislányra azt mondják akaratos, az nem jót jelent. Úgy értik, hogy elviselhetetlen, elégedetlen, törtető. Ezzel szemben mit jelen ez egy fiúnál? Céltudatos, terveit megvalósító, állhatatos.

Csoda, ha nem tudunk nemet mondani? Ezt is meg kell tanulni! Kell egy nemet mondó tanfolyam. Ha el akarod kezdeni, itt megteheted! A  Femina Klub  következő rendezvényén erről lesz szó. Gyere Te is, gyakoroljuk együtt, hogy NEM.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lassabbanbaby.blog.hu/api/trackback/id/tr6913065390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr bigbaby 2017.10.24. 17:13:49

@3011.2.4: ha jol ertem, teged meg nem ert szexualis zaklatas, plane nem gyerekkent, de velemenyed aaaaazvan

dr bigbaby 2017.10.24. 17:20:07

En felnottkent vallalom a "ciki" helyzeteket, amikor a pareves lanyom hatarozottan loki el az idegenek kezet, mondvan, nem ismerem oket, ne erjen hozzam es a legpimaszabb dolog h erre meg buszke is vagyok, mert vannak a testnek hatarai es senki idegen vagy kellemetlen erinteset soha de soha nem kell es nem is szabad elviselnie senkinek, legalabbis a lanyomnak. azt gondolom, hogy a felkeszites az eletre, a megelozes itt kezdodik. s amikor elmondom alszabadkozva, alnaivan a fogdosoknak, h elnezest de nem szereti ha idegenek hozzaernek akkor persze mindeki szabadkozik h hat persze ez termeszetes es o ker elnezest h igy elragadtatta magat ezen csodas csoppseg lattan. na ez meg mar a nep nevelese.

dr bigbaby 2017.10.24. 17:54:29

Ja es nem kozelezo puszit adnia senkinek, en sem teszem, tettem soha, csak ha jon magatol. Evidens.

2017.10.24. 18:58:45

@dr bigbaby: pont a relativizálást nélkülöző összemosás - egy éjjeli zaklató telefon vs erőszakos nemi közösülés -, ami a #metoo kampány eredménye.
Szorítkozz kérlek ennek lereagálására.
Ne rángass ide gyerekkori erőszakot, ez BTI (beyond this issue).
Pláne nem elegáns a vélemény alkotást megtiltani.
Gondolom te sem rendeztél még mozifilmet, de természetesen véleményed az vaaaaan róla :-)P

dr bigbaby 2017.10.24. 19:25:01

@fremina84: en nem alkotok velemenyt arrol, amihez nem ertek es sajnos de, beletrafaltal, csinaltam mar filmet es van velemenyem a filmekrol (is), es nemcsak mint mezei nezo (avagy mukedvelo fogyaszto kozonseg). Amugy meg a relativizalas amit itt reklamozol az abuzus temaban pont hogy irrelevans, avagy a hajadra kenheted, es eppen erre mondom en, h nyilvanvaloan fingod nincs sem a mobbingrol, sem a bullyingrol, sem az abuzus termeszeterol ugy en bloc. Koztudott h a lelki bantalmazas uolyan karokat okoz mint a fizikai csak kevesbe latszik. Na de addig orulj edes gyerekem. Vegulis jo neked, meg ha korlatolt ertelmu vagy is. De hat boldogok a lelki szegenyek, ...

2017.10.24. 20:05:35

@dr bigbaby: a filmes világból nyilván neked tényleg vannak értékes tapasztalataid a szereposztó diványról
engem a művezető szokott rodáztatni a raktár végében, viszont kiemelt fizut kapok és pár pót műszakot is beír... az idegen nyelvű szavaidat nem értem, mert korlátolt értelmű vagyok.

dr bigbaby 2017.10.24. 20:23:48

@fremina84: minden jel szerint a filmes vilagban sem szereztel tapasztalatokat, es nyilvanvaloan nemcsak az idegen, hanem a magyar szavakkal is gondban vagy, mindezek alapjan valami kevesbe intellektualis blogot javallok neked, olyat, ahol tobb a kep, kevesebb a betu.

dr bigbaby 2017.10.25. 11:30:12

@3011.2.4: Igen, ért. És persze, hogy lehet véleményed nulla tapasztalattal is, de én úgy látom, minél nagyobb tudású valaki, annál óvatosabban fogalmaz. Én, amiről nem tudok, de érdekel, inkább kérdezni szoktam. Mennyivel bölcsebb már, nem?

Leptis Magnaq 2017.10.26. 08:28:01

@3011.2.4: A hozzászólást akár én is írhattam volna, nőként, 65 éves tapasztalattal, akit kétszer akartak megerőszakolni fiatal lányként, a kisebb esetekről nem is beszélve! Igen, rossz magyar szokásként már a gyerekeket arra nevelik, hogy viszolyogtató rokonok nyálas pusziját, tapizását viseljék el! Nem kell!

dr bigbaby 2017.10.26. 09:44:16

@Leptis Magnaq: A gyerekek első szava a NEM, vér profik ebben, én is a lányomtól tanulok, miközben megerősítem abban, hogy ha valami nem jó neki, 1. vegye észre, 2. mondja ki és 3. utasítsa vissza. Mind3 lépés uolyan fontos. Sokan már az 1. lépésnél elbuknak. Ez az elején nyilván strapás, de végül biztos lehetek abban, hogy ha az életben számára méltatlan helyzetbe kerül majd, meg fogja tudni magát védeni, mint pl a minap is: "Anya, ne beszélj így velem, nekem ez fáj." - amikor kissé türelmetlenebb voltam már a reggeli rohanásban és megemeltem a hangom (de nem kiabáltam). És milyen igaza van. Nem?

dr bigbaby 2017.10.26. 10:57:53

@fremina84: hát most olyan érzés kerített hatalmába, kommentedet olvasva mint a taszári mariska nénit:

Megérkeznek az amerikai katonák Taszárra. Mariska néni nézi az egyik néger katonát:
-Jé, majom!
Mire az egyik magyar katona gyorsan rászól:
-Dehát Mariska néni, ne sértegesse azt a
néger katonát, mert ő fog megvédeni minket!
-Bo-bo-bocsánat -dadog a néni.
-Oh, never mind, never mind! -szól a néger.
Mire Mariska néni:
-Jé, beszél!

VT 135 2017.10.29. 11:30:58

@dr bigbaby:
Csak járod a szokásos köröket, amelyek azokra az emberekre jellemzőek, akik kisebbrendűségű komplexusuknak köszönhetően képtelenek az értelmes párbeszédre, vitára.
- Mivel alacsony az önértékelésed, ezért minden diskurzust vérre menő harcnak tekintesz, ahol ha nem lesz igazad, kiderül, h valamiben tévedtél, akkor meghalsz, megsemmisülsz, megszűnsz az univerzumban létezni.
- Mivel észérveket képtelen vagy alkalmazni, ezért a vitapartnereidet kezded el mocskolni, személyeskedni.
- Azt hiszed, azzal győzöl az "érvelésedben", hogy magadat A., Megfellebbezhetetlen szaktekintélynek... B., Megfellebbezhetetlen erkölcsi iránymutatónak, szentnek állítod be. Tehát hatalmi, autokratikus "érvelést" próbálsz alkalmazni.

Vígasztalhat az a tudat, hogy az emberek tekintélyes része ugyancsak nem tud továbblépni ezen az értelmi-érzelmi nívón.

dr bigbaby 2017.10.29. 11:48:40

@VT 135: fals anamnezis. teves diagnozis. leulhet. egyes.

dr bigbaby 2017.10.29. 23:05:12

@3011.2.4: dehogynem gondolkoztat el ... de meg mindig nem erzek semmit. Szerined ez baj?
süti beállítások módosítása