Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lassabban baby!
Kicsit lassabban csináld, kérlek. Most jó.

December 10. napja van: köszönt és minden jót kíván, Sándor!

December 10. napja van: köszönt és minden jót kíván, Sándor!

2017. 12. 10. Lola Welbach

advent_borda_sandor.JPG

Sándor a szentendrei piac ikonikus figurája. Standján, az árussor innenső, orvosi rendelő felőli végén mindig friss árut kínál. (Nem a nagybanin veszi, hanem maga termeszti. Nem bio, de az árai sem bioárak, és a lehető legkevesebb, legszükségesebb vegyszert használja.)

Ismerős kuncsaftjait névről köszönti, velük is, de új vevőivel is azonnal kialakul az a szombat délelőttönként oly jóleső, könnyed diskurzus, ami a piac esszenciája; portékája előtt megvalósul a klasszikus agora,  az emberi működés egyik legnagyszerűbb sajátossága. 

Tél van, most tehát helyi téli terményeket vásárolhatunk nála : krumplit, répát, karfiolt, zellert, hagymát. Nem kamuzik, nála nincs spanyol paradicsom, mexikói avokádó. Tavasszal öklömnyi bimbójú bazsarózsát is árul. Gyakran segít neki egyik gyereke, ifjabb Borda Sándor, egy kedves kisfiú, aki komoly önállósággal szolgálja ki a vevőket. 

Jó arra fordulni, jó tőle vásárolni és 11 óra után sokszor ad kedvezményt. Cserzett kezén látszik, hogy földdel dolgozik, ami nekem a legfontosabb jelzés egy piacon. Nézd meg a kezét, nézz a szemébe: hiteles.


advent_borda_sandor_2.JPG

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lassabbanbaby.blog.hu/api/trackback/id/tr9113470463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása