Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lassabban baby!
Kicsit lassabban csináld, kérlek. Most jó.

Tűzoltó leszel, és katona! - Mi van?!

Tűzoltó leszel, és katona! - Mi van?!

Mert a lányoknak nincs elég példakép, hogy mik is legyenek.

2019. 11. 20. ÁtlagEdit

 Vagyis most már jobb, de amikor én még kislány voltam, az akartam lenni, ami körülöttem volt. Amit láttam, amit ismertem, amit tudtam. Olyat nem láttam, hogy női vezető. Vagyis de, de főkönyvelő ki a fene akar lenni?!

 És végre, most már ez is változik!

 Mindig tudtam, hogy mi akarok lenni. Anyuka - ugye, ez magától értetődő volt. Persze olyan, mint az én anyukám, aki szuper. Aki isteni húslevest, rántott húst és palacsintát süt, magas, vékony, hosszú hajú, mosolygós, csinosan öltözött, és a gyerekei neki az elsők.

anya.jpg

( Fortepan, 1979. Dunaújváros képszám: 111681)

 

Aztán meg menyasszony. Aki a gyönyörű hófehér ruhájában vonul a széksorok között, és olyan, de olyan gyönyörű, hogy a násznép szeme is könnyes, a vőlegény meg várja őt elöl az anyakönyvvezetőnél, és ő is törölgeti a szemét, hogy ez a csodanő az ő felesége lesz, és ő meg mennyire imádja. Fodrászolva van a haja, és úgy van sminkelve, mint egy modell, vagyis szupermodell, a legdrágább ruha van rajta, amit csak kölcsönözni lehet, és fátyol. Amikor pedig a vőlegénye elé ér és az felhajtja a fátylat az arcáról, már folynak a könnyei, annyira boldog. 

 Aztán óvó néni. Mert az egész nap a gyerekekkel játszik, mosolygós, kedves, türelmes, akkor is, ha fáradt, mert boldog attól, hogy a munkáját végezheti. Fehér köpeny és magasszárú kismamacipő van rajta. A férje a legmenőbb és legjóképűbb autószerelő a faluban.

ovonok.jpg

(Fortepan, Magyarország, Kecskemét Óvónőképző képszám:88289 )

 Meg ebédtologatós néni. Ő volt az, aki az óvoda konyhájáról kis kézikocsiban eltolta a napközis gyerekeknek az ebédet a badellákban. A haja lila volt. Nem, nem az a punk lila, hanem az az öreg nénis lila, ami a hamvasítástól lesz olyan. Hát, én odavoltam tőle meg vissza! Micsoda vagány dolog halványlila hajjal ebédet tologatni a faluban! Egész alsóban kísérgettem a nénit. Mondtam neki, ha nagy leszek, én is ezt akarom! Jó fej volt, mert erre azt válaszolta, hogy ne akkor, amikor nagy leszek, hanem akkor csináljam ezt, amit ő, amikor már nyugdíjas leszek. Igaza volt, remek kiegészítés lesz ez annak a kis pénznek, és amúgy fitten is tart.

 Aranka néni. Ő boltos volt. Igen, menőnek láttam ezt is, állni a pult mögött és szeletelni azt a finom párizsit, egy kicsi falatot be-bekapni közben, de Aranka néni más volt. Ő volt a boltvezető. Mappával a kezében jött-ment, intézkedett, tárgyalt a teherautó sofőrökkel, akik utána azt csinálták, amit kért tőlük. Tolattak a hűtőkamrához, lepakoltak, felpakoltak. Úgy tűnt, nélküle megállna az élet. Ha Aranka nincs, akkor nincs a boltban semmi, a kamionokkal össze-vissza parkolnának, és nem azokat a dolgokat hoznák, amiket kell.

boltosok.jpg

(Fortepan, képszám:113192)

 Történelemtanár. Az akkori világomban a legnagyszerűbb állásnak tűnt, mert csak olvasni kell. Igaz, eleinte sokat, hogy az ember megokosodjon, de utána már csak jóízűen kell a gyerekeknek elmesélni a dolgokat, és azok meg szájtátva hallgatják. Hát, nekem egész felsőben ilyen töritanárom volt. Ezért mentem gimnáziumba, hogy ott rengeteget olvashassak, és tanulhassak történelmet.

tanarno.jpg

 (Fortepan,Újfehértó, Vadastag, tanyasi iskola, képszám:139054)

Végül újságíró. Az értelmiség vezetője. Kíméletlenül kideríti az igazságot, azt lenyűgözően megírja, az élete folyamatos izgalom, a naptára tele  megbeszélésekkel, fontos emberek telefonszámaival, a gépén külön mappában gyűjti, témakör szerint azokat az anyagokat, amelyekkel leleplezi a rosszul működő rendszert.

ujsagirok.jpg

(Fortepan, TV Híradó, Novotny Zoltán és dr.Pálfy József képszám:56339)

Ja, őt én, biztosan nem nőnek képzeltem el! De a világ változik, én is.

Annyira jó, hogy a klasszik anya, óvónő, boltos háromszögön kívül is lehet már gondolkodni és álmodozni. Hogy egy kislány ma már találhat példaképet, az általa ismert nőkön kívül is. Ma már a nők is lehetnek kompetensek, szakértők, politikusok, céltudatosan lépésről-lépésre felépítve önmagukat és a munkájukat. Mert azt is fontos látni, hogy önerőből, saját kútfőből ez mind sokkal értékesebb. Persze lehet a könnyebb utat választani, a befolyásos férj majd csinál egy céget, hogy majd azzal elmacázgat az asszony.

Ezért kedvelem azokat a  politikus nőket, azokat akik tanulással, kitartással, ésszel elértek oda, hogy már példaképek is lehetnek nekem és a mostani lányok számára.

Jelen írással nagyrabecsülésem fejezem ki, az összes most  megválasztott polgármesternek- akik nők- és képviselőknek – akik szintén. Öröm és boldogság, hogy már legalább a helyi politikában át lehet törni az üvegplafont, nem is akárhogy, és hogy a választók is értékelik ezt.

Remélem a jövő lányainak tökéletes példaképek lesznek arra, hogy TÉNYLEG BÁRMI LEHETSZ!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lassabbanbaby.blog.hu/api/trackback/id/tr6915313206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása